Note: Articles posted in this blog are clips from other sources (e.g. newspapers) and are not the words or the views of the submitter or of Kypros-Net Inc.

Tuesday 17 July 2007

Τελετή παράδοσης του Υπουργείου Εξωτερικών

Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών - Ανακοινωθέντα
"[...] Ο κ. Λιλλήκας είπε ακόμη ότι «όπου υπηρέτησα μέχρι σήμερα υπηρετώ με πάθος γιατί δεν πιστεύω ότι μπορεί να παραχθεί έργο ή να ληφθούν αποφάσεις χωρίς πάθος. Βέβαια το πάθος είναι απαραίτητο σε ένα πολιτικό δεδομένου ότι πιστεύει στο στόχο που υπηρετεί. Οι πολιτικοί στις αποφάσεις τους που καλούνται να παίρνουν -και είναι πολλές- πρέπει να τις παίρνουν όχι με βάση το συναίσθημα.

Θα πρέπει οι πολιτικοί να αποφασίζουν με βάση το τι τους υποδεικνύει ως το ορθότερο η πολιτική τους συνείδηση. Και αυτή την οδό επέλεξα όλα αυτά τα χρόνια. Ποτέ δεν επέλεξα την εύκολη οδό ή τη βολική σιωπή. Βρέθηκα πολλές φορές στη δύσκολη θέση για ένα πολιτικό να παίρνει το δύσκολο δρόμο ή μοναχικές αποφάσεις, αλλά νιώθω πάντοτε δικαιωμένος».

Ο κ. Λιλλήκας πρόσθεσε ότι «πριν 15 χρόνια βρέθηκα στην ίδια μοναχική θέση όταν έφερα στην επιφάνεια το πρόβλημα των ναρκωτικών, το οποίο κανένας δεν ήθελε να παραδεχθεί στην κοινωνία μας. Πριν από δέκα χρόνια πάλι βρέθηκα στη μοναχική θέση να καταψηφίσω τους S 300, ο μόνος από τους 56 Βουλευτές όταν στην κυπριακή κοινωνία και στην πολιτική σκηνή κυριαρχούσε η δημαγωγία. Πριν από πέντε χρόνια ήμουν ο μόνος που με επιστολή μου στον Πρόεδρο Κληρίδη ζήτησα να απορριφθεί το Σχέδιο Ανάν 1, για να μην γίνει αποδεκτό ως βάση για διαπραγμάτευση»....."

No comments: