Note: Articles posted in this blog are clips from other sources (e.g. newspapers) and are not the words or the views of the submitter or of Kypros-Net Inc.

Tuesday 4 September 2007

Συνομιλίες για το Κυπριακό και λύση σε έξι μήνες, υπόσχεται ο Κ. Θεμιστοκλέους

Phileleftheros
"«Δεν υπάρχει άλλος χρόνος να χαθεί σε ότι αφορά το Κυπριακό», δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Κώστας Θεμιστοκλέους, προσθέτοντας πως «εάν μπούμε σε διαδικασίες παράπλευρες και όχι στην ουσία του Κυπριακού ο κίνδυνος είναι να μας βρει η διχοτόμηση χωρίς να υπάρξει πλήρης συνειδητοποίηση αυτού του γεγονότος». Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί ο παράγοντας χρόνος και εξέφρασε την ανάγκη ενός συνεχούς διαλόγου για έξι μήνες με επιστέγασμα εάν είναι δυνατό μια συμφωνία μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

«Ο κ. Ματσάκης έκανε μία σωστή ανάλυση λέγοντας ότι πλέον οι επιλογές είναι δύο, είτε λύση στη βάση του σχεδίου των Ηνωμένων Εθνών, είτε δύο κράτη. Απλώς έδωσε λάθος επιλογή στον εαυτό του. Επέλεξε μεταξύ αυτών των δύο που πραγματικά είναι οι μόνες επιλογές που έχουν μείνει, τα δύο κράτη. Εμείς επιλέγουμε τη λύση, την επανένωση», συμπλήρωσε ο κ. Θεμιστοκλέους...."

1 comment:

Anonymous said...

vale je tipotes pou to filelefthero re koumbare